فهرست مطالب

مجله بیمه سلامت ایران
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 14، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود ابوالحلاج، بهزاد نجفی*، شهرام توفیقی صفحات 178-180
  • رضا کیانی* صفحات 181-186
    مقدمه

    وضعیت پوشش های صندوق های بازنشستگی و نهادهای حمایتی از سالمندان که در ارتقای سلامت و سطح رفاه اجتماعی سالمندان، خانواده های آنان و کل جامعه تاثیرگذار است، یکی از موضوعات مهم در سالمندشناسی است. انتفاع مطلوب و اثر بخش از این پوشش برای شهروندان، از خصوصیات جامعه پیشرفته و مولود تحولات گسترده در نظام توسعه کشورها به حساب می آید. هدف از این مطالعه، شناخت از وضعیت پوشش مستمری بیمه ای و خدمات حمایتی برای سالمندان در مناطق مختلف جهان به منظور شناسایی و مقایسه مناطق با بیشترین و کمترین میزان این پوشش است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع مطالعات مروری است. آمار و اطلاعات مورد نیاز به روش کتابخانه ای و اسنادی و با رجوع به گزارشات آماری سازمان بین المللی کار و اتحادیه جهانی تامین اجتماعی اخذ و گردآوری شده است.

    یافته ها

    بالاترین میزان این پوشش در سال 2019 در آمریکای شمالی با صددرصد پوشش و کمترین آن مربوط به جنوب صحرای آفریقا با 22.7درصد پوشش مستمری بیمه ای و حمایتی از سالمندان بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دهنده رشد چشمگیر وضعیت پوشش مستمری بیمه ای و حمایتی برای سالمندان به خصوص طی سال های اخیر است. وضعیتی که از سطح پایین پوشش، به سطح بالا ارتقا یافته است. با این وصف پوشش های بیمه ای و حمایتی از سالمندان در همه جهان به یک شکل نبوده و از این حیث تفاوت های بسیاری وجود دارد.

    کلیدواژگان: رفاه اجتماعی، سالمندی، صندوق های بازنشستگی، نهادهای حمایتی، خدمات اجتماعی
  • محمدامین دانشور، مسعود فردوسی* صفحات 187-197
    مقدمه

    باتوجه به اهمیت موضوع عدالت توزیعی در خدمات بهداشتی درمانی، مطالعات فراوانی در ایران صورت گرفته است. اما با این وجود اغلب این پژوهش ها با نقاط ضعف و کم دقتی هایی همراه است. همچنین نتایج برخی از مطالعات با واقعیات ملموس همخوانی ندارد. از همین رو در این نقد با ارزیابی روش‏ شناسی این مطالعات تلاش شده نقاط ضعف آنها مشخص شده و راهکار جایگزین معرفی شود.

    روش بررسی

    این یک مطالعه نقادانه است که در سال 1399 بر روی 40 مقاله در زمینه سنجش سطح دسترسی و توسعه یافتگی با شاخص‏ های بهداشتی و درمانی انجام گرفت. بازه زمانی مقالات از سال 1381 تا سال 1398 است. برای نقد مقالات ابتدا تمام متن مقاله دریافت و مطالعه شد و سپس باتوجه به روش شناسی مطالعه و نیز باتوجه به نتایج آنها نقد مقاله صورت گرفت. در نهایت ایرادات پرتکرار انتخاب شدند و برای آنها پیشنهاد اصلاحی داده شد.

    یافته ها

    پس از بررسی مقالات، مجموعا 7 نوع ایراد در 3 دسته شناسایی شد... که عبارتند از: شناسایی صحیح شاخص‏ ها (شامل تعداد- سطح‏ بندی- وزن- نوع و واحد- حذف هم پوشانی)، انتخاب ابزار‏ مناسب برای رتبه‏ بندی و استفاده از پایگاه های اطلاعاتی کامل و مناسب.

    نتیجه‏ گیری

    با استفاده از شاخص های جامع ‏تر و کامل‏ تر، محاسبه صحیح‏ تر شاخص‏ ها و روش ‏شناسی مناسب‏ تر که وزن شاخص‏ ها را به درستی محاسبه کند، می ‏توان به نتایجی دست پیدا کرد که بیشتر قابل استناد باشند.

    کلیدواژگان: مرور نقادانه، سطح دسترسی، توسعه یافتگی، شاخص، نظام سلامت، ایران
  • حسین رحیمی کلور*، سید محمدرضا موحد صفحات 198-208
    مقدمه

    سلامت افراد همواره جزو یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هر جامعه ای محسوب می شود. واضح است که در موقع بیماری، یکی از مواردی که می تواند وضعیت را حادتر کند، بحث هزینه های درمان است. بنابراین یک راهکار اساسی برای افزایش سرانه سلامتی، کاهش استرس و نگرانی و همچنین کاهش هزینه ها، استفاده از بیمه های تکمیلی درمان است که حاشیه امنی را برای اشخاص به منظور تسریع در بهبودی آنها حاصل می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر قصد خرید بیمه های تکمیلی درمان انجام شده است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی-همبستگی مبتنی بر معادلات ساختاری است و از روش حداقل مربعات جزیی، برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش، مشتریان بیمه های تکمیلی درمان انفرادی شرکت بیمه سامان بودند که برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که تمامی متغیرهای مستقل پژوهش اعم از رفتار اخلاقی کارکنان، درگیری ذهنی مشتری و ارزش ادراک شده به ترتیب با ضریب های 398/0، 685/0 و 343/0 بر قصد خرید بیمه های تکمیلی درمان تاثیر معنادار دارند. بر این اساس از بین متغیرهای پژوهش، متغیر درگیری ذهنی مشتری بیشترین تاثیر را بر قصد خرید بیمه تکمیلی درمان دارد و تاثیر متغیر ارزش ادراک شده کمتر از دو متغیر دیگر است.

    نتیجه گیری

      بسته بیمه پایه پوشش بالایی دارد و ارزش ادراک شده بیمه پایه را برای مردم کاهش می دهد. بیمه تکمیلی درمان لازم است به سمت پوشش مازاد خدمات برود تا ارزش ادراک شده برای مشتریان افزایش یابد. باتوجه به درگیری ذهنی بالای مشتریان، احتمالا موجب افزایش قصد خرید بیمه تکمیلی درمان می شود. براساس یافته های این پژوهش به شرکت های بیمه گر پیشنهاد می شود که بر روی رفتار اخلاقی کارکنان، درگیری ذهنی مشتری و ارزش ادراک شده برای افزایش قصد خرید بیمه تکمیلی درمان، برنامه ریزی مشخصی داشته باشند.

    کلیدواژگان: رفتار اخلاقی، درگیری ذهنی مشتری، ارزش ادراک شده، قصد خرید، بیمه تکمیلی درمان
  • حمید محمدی، شهرام توفیقی، مصطفی رجبی*، حمیدرضا ایزدبخش، بهار حافظی صفحات 209-219
    مقدمه

    خرید استراتژیک در خدمات سلامت یکی از مولفه های اساسی در بهبود عملکرد و از مهم ترین موضوعات مطرح به منظور اصلاح سیستم سلامت در دنیا بوده است. وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر در ایران اگرچه گاهی موضوع اهداف خرید استراتژیک را مورد توجه قرار می دهند، اما دستیابی به آن یا حتی اجرای آن به دلیل مشکلات موجود امکان پذیر نیست. بدین منظور این مطالعه با هدف شناسایی مهم ترین عوامل موثر بر راه اندازی خرید راهبردی خدمات سلامت و پیاده سازی آن در بخش درمان سازمان تامین اجتماعی و ارایه یک مدل قابل اجرا انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع کیفی است که در سال 1399 برای شناسایی عوامل موثر در اجرای خرید راهبردی خدمات سلامت در سازمان تامین اجتماعی و ارایه الگوی بومی در دو مرحله انجام شد. در گام اول، برای استخراج عوامل مهم در زمینه خرید راهبردی از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. در گام دوم از روش دلفی برای تعیین تایید یا تایید نشدن این عوامل موثر در خرید راهبردی در سازمان تامین اجتماعی استفاده شد.

    یافته ها

    در این پژوهش 6 موضوع و 40 زیرموضوع استخراج شد. موضاعات اصلی پژوهش شامل گروه های هدف، ساختار اجتماعی، ساختار بیمه، مدیریت و هماهنگی بین بخشی، سیستم های دانش و اطلاعاتی و ارایه دهندگان خدمت است. دو موضوع اصلی مورد توجه کارشناسان، گروه های هدف و ساختار بیمه بود. بالاترین امتیاز اجماع بین کارشناسان در زیر موضوعات شامل نیازسنجی سلامت و اولویت بندی گروه های هدف، تخصیص عادلانه منابع، سطح درآمدی افراد تحت پوشش به همراه گفتمان سازی خرید راهبردی بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس مدل، بیشترین توجه به نقش گروه های هدف و ساختار بیمه به عنوان رهبری در خرید خدمات سلامت و توزیع کننده مناسب خدمات است. مهم است که سازمان تامین اجتماعی بتواند با ارایه دهندگان ارتباط برقرار کرده و بهترین ارایه دهندگان را انتخاب کند و اطلاعات قیمت را از طریق رقابت در مناسب ترین سازوکار دریافت کند. همچنین با این مدل، می تواند به صورت استراتژیک بهترین و موثرترین خدمات را برای بیمه شدگان خود خریداری کند. مدل عملی ارایه شده در این مقاله می تواند به توسعه سیستم های سلامت برای غلبه بر موانع موجود در اجرای پیشرفت خریدهای راهبردی کمک کند. این مدل نیاز به دانش لازم برای خرید راهبردی خدمات سلامت را برآورده می کند.

    کلیدواژگان: اثربخشی بالینی، سیاست سلامت، ساختارهای نوظهور مراقبت های سلامت، اقتصاد سلامت، برنامه های بیمه سلامت
  • سعید کوشکی جهرمی، مجیدرضا کریمی*، علیرضا خدامی صفحات 220-230
    مقدمه

    تصمیم‌گیری جوهره اصلی فعالیت‌های مدیران است و در تمامی وظایف آنها از اهمیت به‌سزایی برخوردار است. برای نمونه باتوجه به اهمیت سلامت، بررسی عوامل موثر بر تصمیم‌گیری مدیران و تصمیم‌گیران نظام سلامت اعم از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان‌های وابسته (از جمله بیمه سلامت ایران) و دانشگاه‌های علوم پزشکی اهمیت فراوانی دارد. هدف اصلی این پژوهش ارایه مدل تصمیم‌گیری مدیران ارشد بر اساس سبک زندگی و نقش میانجی کنش سیاسی است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و از منظر شیوه گردآوری داده‌ها توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر مدیران ارشد اجرایی استان فارس بودند. به منظور جمع‌‌آوری اطلاعات، از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار smart-pls3 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل مسیر نشان داد سبک زندگی تاثیر معناداری بر کنش سیاسی دارد (P=0.001، 0.718=ضریب مسیر). همچنین کنش سیاسی تاثیر معناداری بر سبک تصمیم‌گیری مدیران ارشد اجرایی دارد (P=0.001، 0.001=ضریب مسیر).

    نتیجه گیری

    مدیران، از جمله وزارت بهداشت، سازمان‌های زیرمجموعه و دانشگاه‌ها، عموما آنچنان تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری می‌کنند که سبک زندگی شخصی و به دنبال آن آموزه‌های سیاسی آنان را راهبری و هدایت می‌کند. حتی اگر مدیران انکار کنند که تصمیمات آنها مبرا از خاستگاه سبک زندگی و وابستگی سیاسی و جریان‌های حزبی است، در عمل مشخص شده تصمیم‌گیری آنها وابستگی شدید به پیشینه سبک زندگی با میانجی وابستگی سیاسی دارد. در پرتو این نتیجه‌گیری می‌توان موضوع تعارض منافع در بخش‌هایی مانند نظام سلامت و بیمه سلامت را توجیه کرد.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری، سبک زندگی، سیاست، مدیران ارشد اجرایی، تعارض منافع
  • ساناز ذوق طلب حساس، لیلا ریاحی*، لیلا نظری منش، سیدجمال الدین طبیبی صفحات 231-240
    مقدمه

    رشد جمعیت سالمند یکی از موضوعات مهم و برجسته در جوامع امروزی است. یکی از تبعات سالمند شدن جمعیت آثاری است که در بخش هزینه های سلامت ایجاد می کند، این هزینه ها در برخی از کشورها بخش قابل توجهی از هزینه های دولت ها را به خود اختصاص می دهند. هدف این مطالعه مقایسه نظام مدیریت خدمات سالمندی درکشورهای منتخب این مطالعه با ایران از منظر سیاست گذاری، برنامه ریزی، تامین مالی و ساختار تشکیلاتی در ارایه خدمات سالمندی است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر به صورت مروری - تطبیقی بر روی مطالعات کیفی در سال 1399 انجام شد. برای گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای استفاده شده است. جمعیت مورد مطالعه پژوهش را تمامی مقاله های مرتبط با موضوع پژوهش است. در راستای انجام پژوهش اطلاعات به روش مطالعه متون از کتابخانه، وب سایت های سازمان های مرتبط کشورهای منتخب در راستای سوالات پژوهش و جستجوی نظام مند براساس کلید واژه هایی مبتنی بر سالمندی، مدیریت خدمات سالمندی، استراتژی های مدیریت سالمند و تامین مالی از پایگاه های داده معتبر و تخصصی به زبان های انگلیسی و فارسی در فاصله سال های 1998 تا 2019جمع آوری و در جدول تطبیقی حیطه ها مورد ارزیابی و مقایسه واقع شد. جستجویی نظام مند بر اساس کلیدواژه های مرتبط Scopus، Science Direct, PupMed و Google scholar به همراه پایگاه های ملی شامل SID، IRANDOC، ISC انجام شد. از مجموع 128 منبع شناسایی شده، پژوهشگر طبق استراتژی پژوهش نسبت به بررسی و ارزیابی محتوای آنها پرداخت و در نهایت از این تعداد پس از حذف 81 مورد به دلایلی مانند تکراری بودن، غیرمرتبط بودن و غیره تعداد 47 مقاله برای تحلیل نهایی باقی ماند.

    یافته ها

    سیاست گذاری نظام سالمندی در تمامی کشورهای منتخب (آمریکا، انگلیس، ژاپن، کره و ایتالیا) به شیوه متمرکز بوده که با استفاده از برنامه ریزی مبتنی بر منطقه، استان یا ایالت با استفاده از نظام های تامین مالی از محل مالیات های عمومی، صندوق های بیمه ای، نظام طب ملی با تعریف جمعیت هدف و بسته های خدمتی مشخص، نقش موثری را در ارایه خدمات کیفی و در دسترس به سالمندان برعهده می گیرد. ارایه خدمات در این کشورها به صورت یکپارچه (بهداشتی، درمانی و رفاهی _اجتماعی) بوده و رایگان است.

    نتیجه گیری

     پیشنهاد می شود با بهره گیری از تجارب کشورهای موفق در زمینه مدیریت سالمندی، با ایجاد نظام یکپارچه و متمرکز سیاست گذاری در ابعاد بهداشتی- درمانی و رفاهی اجتماعی، با تکیه بر تامین مالی پایدار از محل مالیات های عمومی، مالیات های نشان دار و حق بیمه های سالمندی و اصلاح ساختارهای برنامه ریزی در ارایه و دریافت خدمت، سطح اثربخشی و کارآیی مدیریت خدمات سالمندی ارتقا یابد.

    کلیدواژگان: سالمند، مدیریت خدمات سلامت سالمندان، بیمه سلامت، تامین مالی
  • امیر هاشمی مشکینی* صفحات 241-243
|
  • Masoud Abolhallaj, Behzad Najafi*, Shahram Tofighi Pages 178-180
  • Reza Kiani* Pages 181-186
    Introduction

    The status of coverage of pension funds and institutions for the support of the elderly, which is effective in promoting the health and social welfare of the elderly, their families and society as a whole, is one of the important issues in geriatrics. The desirable and effective benefit of this coverage for citizens is one of the characteristics of an advanced society and the birth of extensive changes in the development system of the countries. The purpose of this study is to identify the status of insurance pension coverage and support services for the elderly in different regions of the world in order to identify and compare the regions with the highest and lowest levels of this coverage.

    Methods

    The present study is a review study. The required statistics and information have been obtained through library and documentary methods and with reference to the statistical reports of the International Labor Organization and the World Social Security Union.

    Results

    The highest rate of coverage in 2019 was in North America with 100% coverage and the lowest was in sub-Saharan Africa with 22.7% of insurance coverage and support for the elderly.

    Conclusion

    The results show a significant increase in the status of insurance coverage and support for the elderly, especially in recent years. A condition that has been upgraded from a low level of coverage to a high level. However, insurance coverage and support for the elderly are not the same all over the world, and there are many differences.

    Keywords: Old Age, Pension Funds, Support Institutions, Social Services
  • MohammadAmin Daneshvar, Masoud Ferdosi* Pages 187-197
    Introduction

    Due to the importance of distributive justice in health services, many studies have been conducted in Iran. However, the accuracy of the methodology of most of these studies indicates weaknesses and inaccuracies, and the results of some studies do not correspond to tangible facts; Therefore, in this critique, by evaluating the methodology of these studies, an attempt has been made to identify their weaknesses and introduce alternative solutions.

    Methods

    This is a critical study that was conducted in 2020 on 40 articles in the field of measuring the level of access and development with health indicators. The period of articles is from 2002 to 2019. To review the articles, first the full text of the article was received and read, according to the methodology and also according to their results, the article was reviewed. Frequent objections were then selected and corrected.

    Results

    After reviewing the articles, 7 types of problems were in 3 categories, which are: correct identification of indicators (including number - grading - weight - type and unit - removal of overlaps), selection of tools Suitable for ranking and using complete and appropriate databases.

    Conclusion

    By using more comprehensive and complete indicators, more accurate calculation of indicators, and more appropriate methodology that calculates the weight of indicators correctly, More accurate results would be achieved.

    Keywords: Critical Review, Access Level, Development, Index, Health System, Iran
  • Hossein Rahimi Kolour*, Sayed MohammadReza Movahed Pages 198-208
    Introduction

    People's health is always one of the most important factors in any society. It is clear that during illness, one of the things that can make the situation worse is the cost of treatment. Therefore, a basic strategy to increase health per capita, reduce stress and anxiety, as well as reduce costs, is the use of supplemental health insurance, which provides a safe margin for individuals to accelerate their recovery. The aim of this study was to investigate the factors affecting the intention to purchase supplementary health insurance.

    Methods

    The present study is applied in terms of purpose and in terms of descriptive-correlation method is based on structural equations and the partial least squares method has been used to analyze the data. The statistical population studied in this study were the clients of supplementary health insurance of Saman Insurance Company. A standard questionnaire was used to collect data.

    Results

    The findings indicate that all independent research variables including employee ethics, customer engagement and perceived value with coefficients of 0.398, 0.685 and 0.343, respectively, have a significant effect on the intention to purchase supplementary health insurance. Accordingly, among the research variables, the variable of client mental involvement has the greatest impact on the intention to purchase supplementary health insurance and the effect of the perceived value variable is less than the other two variables.

    Conclusion

    Basic insurance package has a high coverage and reduces the perceived value of basic insurance for people. Supplemental health insurance is needed to cover surplus services to increase perceived value for clients. Due to the high mental involvement of customers, it is likely to increase the intention to purchase supplemental health insurance. Based on the findings of this study, insurance companies are suggested to have a specific plan on the ethical behavior of employees, customer mental involvement and perceived value to increase the intention to purchase supplementary health insurance.

    Keywords: Ethical Behavior, Customer Mental Involvement, Perceived Value, Purchase Intention, Supplementary Health Insurance
  • Hamid Mohammadi, Shahram Tofighi, Mostafa Rajabi*, Hamidreza Izadbakhsh, Bahar Hafezi Pages 209-219
    Introduction

    Strategic purchasing in health services has been one of the basic components in improving performance and one of the most important issues in order to improve the health system in the world. Although the Ministry of Health and insurance organizations in Iran sometimes address the issue of strategic purchasing goals, it is not possible to achieve or even implement it due to existing problems. For this purpose, this study was conducted to identify the most important factors affecting the launch of strategic procurement of health services and its implementation in the treatment department of the Social Security Organization and to provide an applicable model.

    Methods

    This is a qualitative study that was conducted in 2020 to identify the factors affecting the implementation of strategic procurement of health services in the Social Security Organization and provide a local model in two stages. In the first step, semi-structured interviews were used to extract important factors in the field of strategic purchasing. In the second step, the Delphi method was used to determine the approval or non-approval of the factors influencing the strategic purchase in the Social Security Organization.

    Results

    In this study, 6 subjects and 40 sub-subjects were extracted. The main topics of the research include: target groups, social structure, insurance structure, management and coordination of departments, knowledge and information systems and service providers. The two main issues of interest to experts were the target groups and the structure of insurance. The highest score of consensus among experts on the following topics included health needs assessment and prioritization of target groups, equitable allocation of resources, income level of covered individuals, and strategic purchasing discourse.

    Conclusion

    According to the model, most attention is paid to the role of target groups and insurance structure as a leader in purchasing health services and a suitable distributor of services. It is important that the Social Security Administration is able to communicate with providers and select the best providers and receive price information through competition in the most appropriate mechanism. Also, with this model, it can strategically purchase the best and most effective services for its insured individuals. The practical model presented in this article can help the development of health systems to overcome the existing obstacles in the implementation of strategic purchasing progress. This model meets the need for knowledge necessary for strategic purchasing of health services.

    Keywords: Clinical Effectiveness, Health Policy, Emerging Health Care Delivery Structures, Health Economics, Health Insurance Plans
  • Saeed Kooshki Jahromi, Majid Reza Karimi *, Alireza Khoddami Pages 220-230
    Introduction

    Decision making is the essence of managers' activities and is very important in all their tasks. For example, considering the importance of health, it is very important to study the factors affecting the decision-making of managers and decision-makers of the health system, including the Ministry of Health and Medical Education and affiliated organizations (including Iran Health Insurance) and medical universities. The main purpose of this study is to present the decision-making model of senior managers based on the lifestyle and the mediating role of political action.

    Methods

    The present study is descriptive-correlational in terms of applied purpose and in terms of data collection method. The statistical population of the present study was the senior executives of Fars province. A standard questionnaire was used to collect information. Smart-pls3 software was used to analyze the data.

    Results

    The results of path analysis showed that lifestyle has a significant effect on political action (Path coefficient = 0.718, P = 0.001). Also, political action has a significant effect on the decision-making style of senior executives (Path coefficient = 0.510, P = 0.001).

    Conclusion

    Managers, including the Ministry of Health, affiliated organizations, and universities, generally make decisions that are guided by their personal lifestyle and subsequent political teachings. Even if managers deny that their decisions are free from the origins of lifestyle and political affiliation and party currents, what they do make in practice has been shown to be strongly dependent on lifestyle background mediated by political affiliation. In the light of this conclusion, the issue of conflict of interest in sectors such as the health system and health insurance can be justified.

    Keywords: Decision Making, Lifestyle, Politics, Senior Executives, Conflict of Interest
  • Sanaz Zoghtalab Hassas, Leila Riahi*, Leila Nazarimanesh, Seyed Jamaledin Tabibi Pages 231-240
    Introduction

    The growth of the elderly population is one of the most important and prominent issues in today’s societies. One of the consequences of an aging population is the effects it has on health spending, which in some countries accounts for a significant portion of government spending. The purpose of this study is to compare the elderly services management system in the selected countries of this study with Iran in terms of policy, planning, financing and organizational structure in providing elderly services.

    Methods

    The present study was a review-comparative study on qualitative studies in 1399. Library method was used to collect data. The study population is all articles related to the research topic. In order to conduct information research by reading texts from the library, the websites of related organizations in selected countries in line with research questions and systematic search based on keywords based on aging, aging services management, aging management strategies and financing from reputable databases and Specializations in English and Persian languages were collected between 1998 and 2019 and were evaluated and compared in a comparative table of areas. Systematic search based on related keywords Scopus, Science Direct, PupMed and Google scholar along with national databases including SID, IRANDOC, ISC. Out of 128 identified sources, the researcher reviewed and evaluated their content according to the research strategy, and finally, after removing 81 of them for reasons such as duplication, irrelevance, etc., 47 articles remained for final analysis.

    Results

    Aging system policy in all selected countries (US, UK, Japan, Korea and Italy) has been centralized in a way that using regional, provincial or state-based planning using public tax financing systems, funds Insurance, the national medicine system, by defining the target population and specific service packages, plays an effective role in providing quality and accessible services to the elderly. The provision of services in these countries is integrated (health, medical and social welfare) and Providing care services for them is free.

    Conclusion

    It is suggested to use the experiences of successful countries in the field of aging management, by creating an integrated and centralized policy system in the dimensions of health and social welfare; Relying on sustainable financing from public taxes, labeled taxes and old-age insurance premiums and reforming planning structures in providing and receiving services, the level of effectiveness and efficiency of old-age management can be improved.

    Keywords: Elderly, Health System, Heath Services, Management Health, Insurance, Financing